rekordan broj zaraženih

Zagrebački stožer: Situacija je ozbiljna. Glavni uzrok zaraze su različita privatna okupljanja

22.10.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Zagreb danas bilježi rekord. Potvrđeno je 705 novih slučajeva.

"U Zagrebu je testirano 1935 osoba, a zabilježeno je 705 novih slučajeva i 988 osoba dobilo je mjeru samoizolacije. Obrađeno je 305 slučajeva. Još 520 epidemioloških obrada je u tijeku. Sinoć smo zaprimili 228 osoba. Ono što je važno da je situacija vrlo ozbiljna, građane pozivamo na odgovornost", kazala je zamjenica ravnatelja NZJZ-a Sandra Šikić.

"Slika je ista, ali broj zaraženih je veliki, glavni uzrok zaraze su različita okupljanja privatnih tipova. Lokalna transmisija je u gradu", kazala je Šikić.

26 je pozitivnih korisnika domova za starije. 18 korisnika je asimptomatsko, drugi su u bolnici, prenosi Večernji list.

"Razmatramo mjere, sve su na stolu, vidimo da je situacija svuda eskalirala", dodala je Šikić.

"Od sljedećeg tjedna presica zagrebačkog stožera bit će ponedjeljkom i petkom u isto vrijeme, što ne znači da stožer neće zasjedati svaki dan", kazala je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

https://www.google.com/url?q=https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid%3DMXFuLDFhdXMsMA%3D%3D&sa=D&source=hangouts&ust=1603447569806000&usg=AFQjCNGoTSk1qH0ejRCL6k1WpIK86RYTDw

Što se tiče smještaja u Areni ili bilo kojem drugom objektu. Svi objekti Grada Zagreba mogu se mobilizirali. Karantena je u Tomislavovu domu. Pripremamo i u Gradu mladih, Arena još nije mobilizirala, kazala je Majić.

"Donijeli smo odluku o blagdanu Svih Svetih. Bit će besplatan prijevoz, međutim izazov je zbog epidemiološke situacije", kazala je Mandić.