GOTOVO 300 NOVOZARAŽENIH

Vjekoslav Jeleč: U Zagrebu imamo dovoljno lijekova za nekoliko tjedana

20.10.2020 u 12:16

Bionic
Reading

U Zagrebu su zabilježena 293 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite, dodavši da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb, ima dovoljno lijekova za nekoliko tjedana.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim izvijestila kako je u posljednja 24 sata na Zavodu testirano 1402 testiranja, od toga su 293 pozitivna, pa je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze 1497. Ukupno je 7840 osoba u samoizolaciji.

Među novooboljelima, 90 ih je s negativnom epidemiološkom anamnezom, 92 osobe su kontakti otprije pozitivnih osoba, kod manjeg broja osoba zaraza je moguća tijekom obiteljskih okupljanja, hospitalizacije, sportskih aktivnosti, pet je uvezenih slučajeva, a kod 100 novooboljelih epidemiološka je obrada u tijeku.

Zbog više potvrđenih slučajeva zaraze, mjera samoizolacije određena je za 320 učenika i šest nastavnika u osnovnim i srednjim školama.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb, lijekova ima dovoljno za nekoliko tjedana.

  • +13
Velika gužva za testiranje na koronavirus u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

“Za sada funkcioniramo potpuno normalno, imamo rezerve lijekova koje će osigurati nesmetano funkcioniranje nekoliko tjedana”, kazao je ali i napomenuo kako bi se kriza s obustavom isporuke lijekova mogla osjetiti ukoliko se uskoro ne osigura normalno snabdijevanje.

  • +11
Hrvatska vojska postavila šatore ispred Rebra Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL