za brzu nadogradnju vrtića

Zagrebački SDP podržat će u Skupšini redefiniranje mjere roditelj-odgajatelj

08.12.2021 u 12:15

Bionic
Reading

Klub gradskih zastupnika SDP-a najavio je u srijedu da će na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine podržati redefiniranje mjere roditelj-odgajatelj, a na sjednici će dati svoj amandman za brzu nadogradnju vrtićkih kapaciteta u Zagrebu

Članica SDP-ova kluba Davorka Moslavac Forjan rekla je da su se sastali s koalicijskim partnerima iz Možemo, čuli njihove argumente i uvažili ih te će sutra na skupštinskoj sjednici podržati izmjene te mjere, a vladajuća većina bi, trebala prihvatiti SDP-ov amandman.

"U gradskom proračunu za sljedeću godinu bila je predviđena kompenzacijska mjera za brzo nadograđivanje kapaciteta vrtića u iznosu od 15 milijuna kuna, a Klub gradskih zastupnika SDP-a dao je amandman da se taj iznos poveća s 15 na 25. Prema riječima našeg koalicijskog partnera taj će amandman biti prihvaćen", rekla je.

Time, istaknula je, želimo osigurati da sva djeca koja izlaze iz mjere roditelj odgajatelj, što je prema našim procjenama oko 1500 djece vrtićke dobi, od tri do šest godina, dobiju mjesto u vrtiću.

Predsjednik SDP-ovog Kluba gradskih zastupnika Ivan Račan izvijestio je da će na sjednici Gradske skupštine predložiti i zaključak kojim obavezuju gradonačelnika Tomislava Tomaševića na projekt procesa uvođenja rizničnog poslovanja u Gradu Zagrebu.

"Radi se o procesu koji traje oko godinu dana dok se ne dođe do sustava jedinstvenog računovodstvenog obračuna troškova svih u Gradu Zagrebu, kako proračuna tako i proračunskih korisnika. Sustav ima za cilj postići veću transparentnost trošenja javnog novca", rekao je Račan.

SDP također ima i amandman predsjednika Skupštine Joška Klisovića kojim se traži povećanje od 400.000 kuna u gradskom proračunu kako bi se mladima omogućilo besplatno i anonimno testiranje na spolno prenosive bolesti u Centru za zdravlje mladih.