9. i 10. svibnja

Zagrebačka nadbiskupija poziva obitelji da se uključe u Susret hrvatske katoličke mladeži

09.01.2020 u 14:39

Bionic
Reading

Jedanaesti 'Susret hrvatske katoličke mladeži' održat će se 9. i 10. svibnja u Zagrebu, pa Zagrebačka nadbiskupija poziva obitelji i sve koji to žele da se uključe u organizaciju tog susreta mladih katolika kroz prihvat mladih u svoje domove

Zagrebačka nadbiskupija u četvrtak je priopćila da zainteresirani mogu sve informacije o domaćinstvu dobiti u svojim župama, poslati upit na e-mail adresu: shkm2020@zg-nadbiskupija.hr ili nazvati na broj telefona Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije 01/4894 866.

Prijave za domaćinstvo otvorene su do 31. siječnja, a prijavnica se može preuzeti na stranicama nadbiskupije, kao i Ureda za pastoral mladih, te ispunjene predati župniku do spomenutog roka.

Susret će se održati pod geslom 'Što god vam rekne, učinite!' (Iv 2,5), a više od 30.000 mladih katolika iz Hrvatske i inozemstva boravit će u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Mladima je, ističe nadbiskupija, pružena mogućnost dolaska već u petak, 8. svibnja, kada bi došli u župe nadbiskupije, smjestili se i upoznali s domaćinima. U subotu, 9. svibnja mladi će sudjelovati na katehezama u 15-ak župa Grada Zagreba i boraviti u gradu, a u župu smještaja doći će ili vratiti se predvečer.

U nedjelju, 10. svibnja u jutarnjim satima odlaze na euharistijsko slavlje koje će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, nakon čega kreću svojim kućama.

'Mladima nije potrebno mnogo - tek mjesto za spavanje i mjesto za stolom. Ukoliko je potrebno, mladi mogu ponijeti i vreće za spavanje. Nadbiskupija moli da im se osigura večera u petak (ukoliko tada stignu) te doručak u subotu i nedjelju', ističu u Zagrebačkoj nadbiskupiji.