SKUPŠTINA ZAKLJUČILA

Zagreb ne brine za sportske objekte

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.03.2010 19:08
  • Objavljeno 30.03.2010 u 18:40
bandic _kupstina1-300310

bandic _kupstina1-300310

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić /Cropix

Grad Zagreb dosad se nije odgovarajuće brinuo o svojih 145 športskih građevina, ocijenili su gradski zastupnici na skupštinskoj sjednici, ali su izrazili uvjerenje da će se to poboljšati donošenjem nove Odluke o načinu upravljanja i korištenja športskih građevina.

Gradska zastupnica Morana Paliković Gruden (HNS) upozorila je na "puzajuću privatizaciju" kod zakupa športskih objekata budući da se zakup od 5 godina automatski može produžiti za još toliko.

"Zakupci daju u podzakup poslovne prostore poput kafića, zalogajnica i biljar klubova i tako izvlače profit, dok grad Zagreb i dalje ima obvezu održavati športske objekte. Je li to u redu? pitala je Paliković Gruden

Ustvrdila je i da se novom odlukom to neće bitnije promjeniti. Zastupnici su apelirali i da svaka tri mjeseca zakupci podnose izvješće o održavanju športskih objekata, da daju na uvid koliko zarađuju od podzakupa i koliki su im troškovi.

Danira Bilić (HDZ) zatražila je i da se ubuduće nakon provedenog natječaja za zakup športskog objekta podnese i posebno izvješće.

Gradski zastupnici također upozoravaju da dosad nije bilo popisa športskih građevina, pa se nije moglo znati tko upravlja tim objektima: Zagrebački holding, neka srednja škola ili pak neko sportsko društvo.

Nakon što su prihvaćene primjedbe zastupnika Kluba HNS-a zastupnici su podržali novu odluku o upravljanju i korištenju športskih građevina u vlasništvu grada Zagreba.

O inicijativama za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba gradski zastupnici danas nisu raspravljali uz obrazloženje da im treba vremena kako bi razmotrili pristigle zahtjeve.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi