NEUBROJIVI ODVJETNIK

Zadro osuđen za ubojstvo i ide na psihijatriju

23.01.2012 u 21:39

Bionic
Reading

Odvjetnik Darko Zadro nepravomoćno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu proglašen krivim za ubojstvo 32-godišnjeg Zagrepčanina što ga je u neubrojivom stanju zbog kokainske psihoze počinio sredinom rujna prošle godine u sportskoj kladionici na Trešnjevci

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Vladimira Pavlekovića odlučilo je Zadru prisilno smjestiti na liječenje u psihijatrijsku ustanovu, nakon što je vještak utvrdio da je riječ o teškom psihičkom bolesniku opasnom za okolinu.

Optuženi je u sudnicu s lisicama na rukama doveden iz zatvora u Remetincu u kojem će čekati pravomoćnu presudu za ubojstvo Jakše Denicha kojeg je ubio hicima iz revolvera 14. rujna prošle godine u kladionici u Trakošćanskoj ulici koja se nalazila u prizemlju zgrade u kojoj ima stan. Nakon zločina izašao je iz kladionice i u kafiću na suprotnoj strani ceste odložio revolver. Naknadno je utvrđeno da je odvjetnik zločin počinio u neubrojivom stanju uslijed kokainske psihoze zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom.

Odvjetnik je optužen i da je ugrozio život službenice u kladionici i dostavljača robe kojega je okrznuo hitac po desnom laktu, a tereti ga se i za zlouporabu droga jer je u rujnu nabavio neutvrđenu količinu kokaina. Dan nakon ubojstva policija je u njegovu stanu u Zagrebu, u istoj zgradi u kojoj je i kladionica, pronašla 3,27 grama kokaina.

Odvjetnik Zadro otprije je poznat u javnosti po mnogim izgredima. Prije dvije godine prijetio je da će se baciti s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj ženi, majci i ocu.

U Poreču je na njega ispred istoimenog hotela 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić nakon kratke prepirke i naguravanja. Odvjetnik je tada ranjen u trbuh, a bio je pod utjecajem kokaina i alkohola. Napadač je na suđenju oslobođen optužbe jer je pucao u samoobrani.

Zadro je zastupao i Mirjanu Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a njezin muž - ubijeni novinar Ivo Pukanić tada je tvrdio da je Zadro njezin glavni dobavljač kokaina.