gužva pred golom

Zadnjeg dana DIP-u liste predalo tridesetak stranaka: Pogledajte tko sve želi u Sabor, za neke možda niste nikada čuli

  • Autor: V. P. P./Hina
  • Zadnja izmjena 16.06.2020 23:36
  • Objavljeno 16.06.2020 u 23:35
Državno izborno povjerenstvo

Državno izborno povjerenstvo

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zadnjeg dana predaje kandidacijskih lista, u utorak, Državnom izbornom povjerenstvu za parlamentarne izbore 5. srpnja svoje je liste predalo tridesetak stranaka i neovisnih lista

Prvi je svoju neovisnu listu predao Marin Škibola koji je u prošli saziv Sabora ušao na listi Živog zida, a nakon razlaza s njima mandat je nastavio kao neovisni zastupnik. Škibola je bio najmlađi zastupnik u devetom sazivu parlamenta, a na predstojećim izborima natjecat će se samo u osmoj izbornoj jedinici.

“Tijekom saborskog mandata u četiri godine postigao sam konkretne rezultate i jedan sam od rijetkih zastupnika koji ima zakon koji se zove po njemu”, izjavio je Škibola te najavio ako osvoji mandat borbu za promjenu ovršnog zakona i referendum o ulasku u eurozonu.

Izborne liste za devetu i desetu izbornu jedinicu liste predao je Željko Kerum sa svojom Hrvatskom građanskom strankom koji kaže da će biti narodni tribun građana Dalmacije. „Ako uđem u Sabor zastupat ću samo interes građana koji mi budu dali glas i ono što Dalmatinci žele”, kazao je Kerum prilikom predaje lista istaknuvši kao prioritete rješavanje infrastrukturnih problema i razvoj poljoprivrede.

  • +6
  • +3

Željko Kerum predao izborne liste

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U svih deset izbornih jedinica izaći će Blok umirovljenici zajedno Milivoja Špike.

Za povjerenje birača u osmoj izbornoj jedinici borit će se Unija Kvarnera, a samo u toj jedinici na izbore izlazi i Neovisna lista Dine Debeljuha, bivšeg IDS-ovog saborskog zastupnika i veleposlanika u Indiji. U sedmoj i devetoj jedinici izaći Stranka hrvatskog zajedništva, dok je Neovisna lista Irene Franceković na izbore izlazi samo u sedmoj izbornoj jedinici.

Liste za prvu, drugu, četvrtu, šestu i jedanaestu izbornu jedinici DIP-u je predala koalicija Braniteljsko domoljubne stranke Hrvatske i Hrvatska braniteljska pučka stranka.

Za osmu izbornu jednicu svoju neovisnu listu predao je Damir Grünbaum.

U drugoj i četvrtoj izbornoj jedinici na izbore namjerava Hrvatska stranka reda, dok će u drugoj, trećoj i desetoj naklonost birača pokušati izboriti Hrvatska stranka budućnosti.

Za povjerenje birača u prvoj, šestoj i sedmoj jedinici borit će se Pokret za modernu Hrvatsku, a Stranka hrvatski vidik na izborni megdan izlazi u drugoj, četvrtoj, sedmoj i devetoj izbornoj jedinici.

Hrvatska demokratska stranka planira povjerenje birača tražiti u prvoj, drugoj, trećoj, šestoj, sedmoj i 11., a stranka Slobodna Hrvatska samo u trećoj izbornoj jedinici.

Do ponoći kandidature su još najavile predati stranke Moja voljena Hrvatska, Socijalistička radnička partija Hrvatske i Stranka hrvatskog zajedništva.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!