I CRNOGORCI SE ORGANIZIRAJU PREKO FACEBOOKA

Zabranjen prosvjed protiv mafije

16.03.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon prosvjeda fejsbukovaca širom Hrvatske, i građani Crne Gore krenuli su istim stopama. Preko Facebooka organiziraju prosvjed pod nazivom 'Uličnim protestima protiv mafije'. Prosvjed je najavljen za 21. Ožujka, no u međuvremenu je zabranjen, a organizator prosvjeda, Nikša Anđelić, pozvan je na obavijesni razgovor u policiju

Anđelić je preko Facebooka pozvao Crnogorce da se 21. ožujka, točno u podne, okupe ispred crnogorske skupštine i pridruže se prosvjedu protiv 'mafije u toj zemlji'. Iako su članovi ove Facebook grupe ranije naglasili da su o prosvjedu obavijestili upravu policije, Misiju OEBS-a, Delegaciju Europske komisije u Crnoj Gori i diplomatska predstavništva, prosvjed je u međuvremenu zabranjen, pišu Vesti. Nevladina organizacija Libertas priopćila je da je Nikša Anđelić jučer pozvan na obavijesni razgovor u Centar bezbjednosti. Organizatori prosvjeda tvrde da je to 'najprizemniji pokušaj ušutkavanja naroda od djelatnika tamošnje Agencije za nacionalnu sigurnost'.

'Bio sam na razgovoru kod načelnika CB u Herceg Novom. Prozvao sam građevinsku mafiju na čelu sa Slavkom Popadićem, načelnikom u Herceg Novom koji ima nekretnine vrijedne tri milijuna eura i stambene zgrade sagrađene bez dozvole, te Sinišu Aćimovića, Duška Bakraca,Vojislava Dragovića, Veselina Malovića, Novicu Pejovica i ostalu građevinsku mafiju', napisao je Anđelić na Facebook stranici nakon obavljenog obavijesnog razgovora. Tvrdi da je na razgovor bio pozvan jer se, kao zaposlenik MUP-a, već godina bori protiv mafije te kako ne bi 'širio' tu priču medu ostalim djelatnicima MUP-a.

Ipak, ni nakon informativnog razgovora u policiji, Anđelić od prosvjeda ne odustaje. Nada se da će se 21. ožujka ispred skupštine okupiti velik broj građana Crne Gore koji su, kako kaže, 'slobodni da izađu i kažu dosta mafijaškom režimu'.

'Ovaj režim je mafiokratski, ne hapse se vođe kriminalnih klanova, Mile Đukanović, Brano Mičunović, Aco Đukanovic, Stanko Subotić i ostali. Ovo je prosvjed protiv korumpiranih političara i pripadnika policije koji su u sprezi s organiziranim kriminalom te protiv ljudi koji su radili privatizaciju i uništili privredu Crne Gore. Ovo je i prosvjed protiv siromaštva', izjavio je za tportal Nikša Anđelić, dodajući da će ustrajati iako je imao prijetnje preko mobitela. Istaknuto je da facebook-prosvjednici zahtijevaju smjenu aktualnog režima, odlučniju borbu protiv mafije i hapšenje aktera šverca duhanskih proizvoda te da ih nitko ne može zaplašiti.

'Rapidan pad standarda stanovišta nas tjera da pokušamo sve sto je u našoj moći da zaustavimo posrtanje i naše države i građana dok na drugoj strani mafijaški režim više nego ikada uvećava svoj opljačkani imetak', napisali su članovi grupe 'Uličnim protestima protiv mafije istaknuvši da je povod organiziranog okupljanja nezadovoljstvo stanjem u državi.