n/a

Žabac u rupi

22.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ovo jelo može biti snack ili obrok. Kada ga poslužite kao finger food – postaje prava senzacija

SASTOJCI:

100 g brašna
½ žličice dijon senfa
1 jaje
300 ml mlijeka
3 grančice timijana
8 svježih svinjskih kobasica
2 žlice maslinovog ulja
2 glavice luka, narezane na ploške
1 žličica smeđeg šećera
500 ml pilećeg temeljca (krilca 500 g + grincajg)

PRIPREMA:

Napravite tijesto:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Pomiješajte brašno sa soli. Razmutite jaje sa senfom i malo mlijeka i ulijte tu smjesu na brašno. Ulijte ostatak mlijeka i umiješajte u brašno dok tijesto nije jednoliko i glatko. Umiješate i grančice timijana.
Razdvojite kobasice i stavite ih u posudu u kojoj ćete ih peći. Dodajte žlicu maslinovog ulja i pecite ih 15 minuta.
Izvadite vruću posudu iz pećnice i ulijte tijesto na kobasice. Pecite 40 minuta, dok nije napuhnuto i hrskavo.
Pirjajte luk na ostatku ulja, 20 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Pospite šećerom, dodajte malo brašna. Miješajući pirjajte nekoliko minuta, zatim postupno ulijte temeljac. Kuhajte 5 minuta.
Razrežite žapca na kriške i servirajte s umakom.