ZA DEKICU I KNJIGU

Za vikend nas očekuje ne baš lijepo vrijeme

15.10.2016 u 08:01

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno, povremenom s kišom prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu, a slično se vrijeme očekuje i u nedjelju

Kiše će već ujutro biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te na zapadu zemlje, a zatim i drugdje, tek rijetko u Slavoniji, porognoza je Državnog hidrometeororloškog zavoda za danas.

Lokalno se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, a obilne oborine na Jadranu i područjima uz Jadran. Vjetar slabdo umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu će jako, mjestimice i olujno jugo, tijekom poslijepodneva slabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 19, a na obali i otocima od 18 do 23 Celzijevih stupnjeva.

Za nedjelju prognoziraju promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, a na jugu Dalmacije i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Oborine će biti češće u noći i prijepodne. Poslijepodne i potkraj nedjelje se očekuje prestanak kiše u većini krajeva, te djelomično razvedravanje. Jugo će slabjeti i okrenuti na južni i jugozapadni vjetar, a zatim na sjeverozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene ili za koji stupanj niža.

HAK: Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri i Hrvatskom primorju. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.