prognoza za vikend

Za vikend i dalje promjenjivo, a grmljavinu i pljuskove očekujte i sljedeći tjedan

09.06.2023 u 08:39

Bionic
Reading

U unutrašnjosti danas djelomice sunčano, a uz jači razvoj oblaka od sredine dana mjestimice pljuskovi i grmljavina, lokalno i jače izraženi. Ujutro ponegdje magla, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Do kraja tjedna lokalni pljuskovi u unutrašnjosti u poslijepodnevnim satima bit će česti, mjestimice i izraženiji, a na Jadranu će povećana vjerojatnost nestabilnosti biti uglavnom na sjevernom dijelu, posebice u subotu, prognoza je Dunje Plačko-Vršnak iz DHMZ-a za HRT. Za one koji će osvježenje potražiti u moru, njegova će temperatura biti uglavnom od 21 °C na sjeveru do 24 °C na jugu.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, no popodne je moguć i poneki pljusak duž obale, vjerojatnije na sjevernom dijelu. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu poslijepodne umjeren jugozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 27 Celzijevih stupnjeva.

Na kopnu promjenjivo uz česta sunčana razdoblja, i dalje nestabilno pa će uglavnom od sredine dana uz jači razvoj oblaka ponegdje biti pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće i izraženijih. U ponedjeljak sunčanije, uz manju vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak. Na Jadranu će prevladavati sunčano, no za vikend je uz prolazno više oblaka lokalno moguć pljusak. Vjetar slab, od nedjelje umjeren sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice na udare i jak.

  • +5
Nevrijeme u Požegi Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Posvuda će biti manje nestabilno, ali ne zadugo - jer od sredine tjedna ponovno raste vjerojatnost za pljuskove. Bit će i malo manje toplo, na Jadranu uz umjerenu do jaku buru, prognozira Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a za HRT.

Na Jadranu danju umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. U nedjelju će na sjevernom Jadranu zapuhati umjerena i jaka bura, a u ponedjeljak će se proširiti duž cijele obale, prognoza je DHMZ-a.

  • +6
Nakon dugotrajne kiše sunce obasjalo Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić