SNIJEG I U NIZINAMA

Za vikend drastičan pad temperature!

20.11.2015 u 09:43

Bionic
Reading

S petka na subotu stiže nam značajna promjena vremena s kojom će maksimalne temperature na kontinentu s nedavnih 20-ak pasti na svega 4 do 9°C. U dane vikenda mjestimično će biti susnježice i snijega, uglavnom u gorju, no ponegdje je moguć čak i u nizinama. Ipak u nižim predjelima za sada se ne očekuje stvaranje bijelog pokrova

U petak će posvuda biti umjereno do pretežno oblačno, uz kraća sunčana razdoblja osobito u unutrašnjosti. Povremeno će biti oblačnije, uz mogućnost za mjestimičnu kišu, češću na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a u Dalmaciji umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U subotu će posvuda biti pretežno oblačno, uz povremenu kišu, mjestimice i obilniju. Tijekom dana u unutrašnjosti će temperatura osjetno padati pa će krajem dana i u noći na nedjelju u gorju kiša prelaziti u snijeg. Krajem subote i u noći na nedjelju snježna granica mogla bi se spustiti na 800-njak metara. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverac, a na Jadranu će puhati umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Do kraja dana na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka bura s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 5 do 9, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 16, a na Jadranu od 15 do 19°C. U unutrašnjosti se maksimalne temperature očekuju već prijepodne, a od sredine dana se očekuje njihov značajniji pad.

U nedjelju prijepodne posvuda će biti pretežno oblačno, još uz mjestimičnu kišu, uglavnom slabu. U gorju unutrašnjosti moguća je susnježica i snijeg, a oborina na granici kiše i snijega moguća je ponegdje i u nizinama. Od sredine dana oborine će biti sve rjeđe, a djelomično će se i razvedriti. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjeren i jak zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 5 do 10 na sjevernom i srednjem do 13 °C na južnom djelu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C.

Početkom sljedećeg tjedna vrijeme će biti nešto stabilnije, ali još uvijek promjenjivo pa su mjestimice uz pojačanu naoblaku i dalje moguće kratkotrajne oborine. Temperature će biti primjerenije dobu godine.