EPISKOP MILUTIN:

'Za sušu je kriv ljudski grijeh i nepoštivanje prirodnih zakona'

24.08.2012 u 22:10

Bionic
Reading

Dok Balkanom hara suša, visoke temperature i požari, vladika valjevski Milutin pozvao je srbijanski narod da se pomoli za kišu

Episkop Milutin pozvao je sugrađane na nedjeljno bogoslužje te im poručio da se pokaju za svoje grijehe i molitvom prizovu kišu.

'Mnogi su se upitali zašto je Bog dopustio da takva nesreća pogodi Zemlju. Čemu tolika kazna?', rekao je episkop. 'Naravno, uzrok takve nesreće je ljudski grijeh i nepoštivanje prirodnih zakona', napomenuo je episkop Milutin, prenosi Novi list.

'No mi ne smijemo okriviti druge, kod drugih tražiti razlog za nesreću koja nas je pogodila. Ona se sada tiče svih i neka svatko obrati pažnju na sebe i neka se svatko pokaje za svoje grijehe, i kao što je Ilija riječima zadržao kišu od zemlje, i opet riječima pozvao je s neba, i mi da se molimo za Ilijine molitve Bogu da pošalje s neba kišu žednoj zemlji ovoj', navodi se u pozivu koji je uputila Eparhija valjevska.
S druge strane, udruženje 'Ateisti Srbije' smatra da je episkopov poziv prijevara radi privlačenja većeg broja vjernika u crkvu te smatra da je neprikladno da svećenici optužuju narod za sušu, izvrćući pritom same korijene jedne znanosti kao što je meteorologija.