SKANDAL U OSIJEKU

Za razvedene vrtić duplo skuplji?!

djeca blizanke škola vrtić

djeca blizanke škola vrtić

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Nezapamćeni skandal potresa Osijek zbog odluke gradskih vlasti o poskupljenju cijene vrtića prema kojoj će samohrani roditelji od 1. svibnja plaćati od 70 do 78 posto višu cijenu nego dosad, dok za djecu koja žive s oba roditelja cijena poskupljuje od 28 do 33 posto. Jutarnji list javlja da će samohrani roditelj za cjelodnevni boravak svoga djeteta od 1. svibnja plaćati 512 kuna ili 70 posto više

Oni koji za svoju djecu budu koristili poludnevni boravak bez ručka plaćat će 320 umjesto 180 kuna, što je 78 posto više.

Poskupljenje se ne odnosi na one obitelji koje po članu imaju ispod 1.000 kuna mjesečnih primanja, piše Jutarnji.

Ono što ovaj skandal čini težim jest činjenica da se ni socijalni cenzus ne primjenjuje na samohrane roditelje jer, primjerice, četveročlanoj obitelji s oba roditelja koja ima ukupna primanja do 3996 kuna (999 kuna po članu) cijena vrtića ostaje ista.

Samohrani roditelj jednog djeteta koji zarađuje primjerice 1998 kuna, što je gornja granica socijalnog cenzusa, plaćat će također skuplji vrtić.

'Htjeli smo zaštititi obitelji s malim primanjima, a što se tiče samohranih roditelja, kao i drugih skupina poput invalida, oni imaju popuste i cijela ta priča se može promatrati na više načina. Također, vrlo je upitno tko sve ulazi u socijalne kategorije', izjavio je za Jutarnji list pročelnik Dražen Alerić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi