potvrda šefa policije

Za napad u Đevrskama podignuto pet prekršajnih i jedna kaznena prijava

23.08.2019 u 19:30

Bionic
Reading

U razgovoru za RTL Danas glavni ravnatelj policije Nikola Milina otkrio je da je za napad u Đevrskama ukupno podignuto pet prekršajnih prijava i jedna kaznena prijava.

'PU šibenska je promptno reagirala, odmah su pronađeni počinitelje i podnesene su dvije prekršajne prijave. No temeljem prijave vlasnika kafića podnesene su još tri prekršajne prijave te naknadno jedna kaznena prijava za događaj prije mjesec dana. Znači, za Đevrske imamo pet prekrašjnih prijava i jednu kaznenu", rekao je Milina.

U istom kafiću do incidenta je došlo i prije mjeseca dana, a video istog objavljen je jučer i u RTL-u Danas.

"Upravo to je taj drugi događaj iz Đevrska gdje naknadna prijava vlasnika i to je događaj koji smo isto razriješili. Osoba iz snimke je kazneno prijavljena. A prijava je podignuta za kazneno djelo vrijetnje i ona je povezana za zločin iz mržnje. I prekršajne prijave su također povezane po nacionalnoj osnovi.

Išlo je privođenje sucu, a sada ide i privođenje pritvorskom nadzorniku za kazneno djelo prijetnje", rekao je Milina.

Milina ističe da policija detaljno analizira događaje, koji znatno narušavaju osjećaj sigurnosti građana, ali i ruše ugled Hrvatske.

Za razliku od Đevrska, za napad u Uzdolju još nisu pronađeni počinitelji.

"Poduzimamo intenzivne mjere kako bi se otkrili počinitelji u Uzdolju. Za sada ne povezujemo ta dva događaja", rekao je Milina. Dodao je da je s PU šibensko-kninskom PU Knin razgovarao o tome da se poveća mobilnost na tom području.