NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Za napad na novinarku Nove TV dobio godinu i tri mjeseca zatvora

05.03.2018 u 15:27

Bionic
Reading

Nenad Šajnović, koji je 16. rujna 2017. u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju 'Provjereno' fizički napao reporterku Nove TV Emu Branicu, nepravomoćno je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora na Općinskom sudu u Bjelovaru

Šajnović je dobio kaznu zatvora od 7 mjeseci za kazneno djelo prijetnje i kaznu zatvora od 9 mjeseci za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. Zatvorska kazna objedinjena mu je na godinu i tri mjeseca. 

Ana Šajnović nepravomoćno je osuđena za kazneno djelo prijetnje uvjetnom kaznom zatvora od 6 mjeseci, dok je u drugom postupku, na Prekršajnom sudu u Bjelovaru, nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, te je dužna snositi 1000 kn sudskih troškova. 

Podsjetimo, 16. rujna 2017. u Velkom Pašijanu brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog, Nenad Šajnović, prišao je skupini od šest osoba i u više navrata vikao da će ih ubiti, a potom prišao novinarki Emi Branici koju je snažno odgurnuo rukom u predjelu prsa uslijed čega je ona pala u odvodni kanal uz betonski most kolnog ulaza jedne kuće. Potom je nasrnuo i na snimatelja pokušavajući mu oštetiti kameru.

U napadu je, prema policijskom izvješću, sudjelovala i 73-godišnja Ana Šajnović koja je vikala i galamila na nazočne pri čemu ih je napala metalnom drškom udarajući ih po tijelu. 

Napad na ekipu Nove TV u Velikom Pašijanu osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je pozvalo mjerodavne institucije da zaštite novinare.

Napad na ekipu Nove TV uvršten je u regionalnu bazu napada na novinare SafeJournalists.net.