ZLATKO KOMADINA

'Za Kukuriku koaliciju politika je uslužna djelatnost'

jovanović komadina

jovanović komadina

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić predstavio je danas u pulskoj središnjici IDS-a kandidate za saborske zastupnike na zajedničkoj listi četiri koalicijske stranke, SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a, koji su kandidirani u VIII. izbornoj jedinici

Jakovčić je naglasio da biračko tijelo u osmoj izbornoj jedinici tradicionalno glasa za lijevi centar te izrazio uvjerenje da će Kukuriku koalicija u ovoj izbornoj jedinici dati najviše mandata novoj Vladi. ‘Očekujemo da će biti prevaga za pobjedu na nacionalnoj razini’, izjavio je Jakovčić napomenuvši da i ostale koalicije mogu govoriti lijepe rečenice, ali da zbog manjka političke težine ‘nisu u stanju donijeti promjene’.

Prvi na listi je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina (SDP), na drugom mjestu je dopredsjednik IDS-a Damir Kajin, slijedi Željko Jovanović (SDP) i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a.

Prva žena na listi je Romana Jerković, a nju slijedi istarski župan Ivan Jakovčić te Tanja Vrbat. Od 8. do 14. mjesta su: Nada Turina Đurić, Peđa Grbin, Valter Boljunčić, Ana Komparić Devčić, Ada Damjanac, Giovanni Sponza i Lidija Bagarić

Žene Kukuriku koalicije, njih 42 posto, nisu na listi samo zbog poštivanja normi o ravnopravnosti spolova, već zbog kvalitete što su dokazale dugogodišnjim stručnim i/ili političkim radom', kazao je Jakovčić podsjetivši da na listi su dva doktora i jedna doktorica znanosti, magistra znanosti, magistar struke, dva inženjera, pravnik, politologinja, doktorica medicine, dva pedagoga i ekonomist’, kazao je Jakovčić, napomenuvši i kako je prosjek starosne dobi 45 godina te poručivši kako će osobe na ovoj listi donijeti nove vrijednosti u novom sazivu Hrvatskog sabora.

Predizborno obećanje

Nova Vlada nema pravo griješiti, a Kukuriku koalicija će zemlji konačno donijeti promjene!

‘Naši kandidati prepoznati su i u svojoj lokalnoj zajednici i na državnoj razini. Na listi su dva župana, gradonačelnik, zamjenik gradonačelnika, zamjenica župana, jedan dosadašnji saborski zastupnik bez imuniteta te načelnica općine’, izjavio je Komadina te je naglasio kako polovica kandidata ima već saborskog iskustva, a na listi su i dva predsjednika nacionalnih stranaka te jedan potpredsjednik stranke.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina istaknuo je i kako se puno očekuje od Istre i Sjevernog Jadrana, naročito u gospodarskom smislu. ‘Naš povoljan geostrateški položaj mora generirati razvoj u ovom djelu zemlje’, kazao je Komadina poručivši da kandidati Kukuriku koalicije imaju što ponuditi Hrvatskoj.

‘Mi na primjerima dokazujemo da smo drugačiji. Za Kukuriku koaliciju politika je uslužna djelatnost, a mi nudimo građanima ugovor o povjerenju’, kazao je Jovanović, dodajući da će velika pobjeda Kukuriku koalicije vratiti osmjeh građanima, dok je Kajin istaknuo da očekuje najmanje 11 mandata, i još jednom naglasio kako je imperativ nove Vlade zaustaviti negativne trendove u Hrvatskoj.

'Budući premijer Zoran Milanović dobit će odličnu podršku Istre i Primorsko-goranske županije, a promocija ovih regija je dodatni motiv za izlazak na izbore’, kazao je Jakovčić, poručivši biračima da nova Vlada nema pravo griješiti te da u zemlji konačno slijede promjene.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi