MIRANDO MRSIĆ:

Za božićnice umirovljenicima trebat će 181 milijun kuna

14.10.2015 u 16:50

Bionic
Reading

Za božićnice umirovljenicima trebat će oko 181 milijun kuna, rekao je u srijedu ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, naglasivši kako se Vladinom odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja ne povećava deficit države jer je riječ o sredstvima iz Umirovljeničkog fonda

'Napominjem da ta sredstva nisu vezana uz proračun, pa se ne povećava deficit. Sredstva su bila namijenjena isplati duga umirovljenicima. Radi se o otprilike 181 milijun kuna koji će se rasporediti po socijalnom principu svim umirovljenicima u Hrvatskoj', izjavio je Mrsić novinarima nakon Vladine sjednice.

Za Vladinu odluku o isplati jednokratnog primanja umirovljenicima do Božića, Mrsić tvrdi da nije riječ o predizbornom potezu. Vlada nije mogla ranije donijeti tu odluku jer je zadnja rata umirovljeničkog duga isplaćena u prosincu 2013. godine, od kada teče rok od dvije godine do kada je bilo moguće podnijeti zahtjev za novi izračun ili isplatu duga onima koji su smatrali da su zakinuti, a koji istječe 18. prosinca.

Stoga će isplata božićnice umirovljenicima biti nakon 18. prosinca, kada se oslobode sredstva koja se nalaze u Umirovljeničkom fondu, napomenuo je Mrsić.