srbijanski ministar

Vulin o sankcijama na rusku naftu: 'Hrvatska je iskompleksirana ustaška država'

06.10.2022 u 12:27

Bionic
Reading

Srbijanski ministar unutarnji poslova Aleksandar Vulin komentirao je sankcije na rusku naftu povodom toga što ju Srbija od 1. siječnja neće moći uvoziti rekavši kako je 'bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kojem će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo'

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oglasio se priopćenjem u kojem je naveo da je jedina dosljednost politike Europske unije 'osveta slobodnim narodima', dok je Hrvatsku nazvao 'iskompleksiranom ustaškom državom', prenosi N1.

'Objašnjenje da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu nije se odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju. Nije ustašama i njihovim saveznicima važno ima li nešto smisla, već hoće li to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtjevom koji je usvojila Europska unija, Srbija je prisiljena kupovati skuplju iračku naftu i tako gubiti stotine milijuna eura koje je mogla korisnije upotrijebiti', napisao je srbijanski ministar unutarnjih poslova.

Vulin je dodao da će Srbija u bliskoj budućnosti morati razmisliti o izgradnji naftovoda u partnerstvu s drugim zemljama, jer 'gdje god ustaše budu mogle napakostiti i naškoditi Srbiji, oni će to i napraviti'.

Vulin je ocijenio da Europska unija nije uvela osmi paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji.