MAJSTOR ZA MAKSIMIR

Vuga podsjetio na najljepšu utakmicu u povijesti lige

21.03.2012 u 13:50

Bionic
Reading

I trener Dinama Ante Čačić uvjeren je da je samo pitanje vremena kad će Slavenov napadač Davor Vugrinec prestići Igora Cvitanovića na ljestvici najboljih strijelaca HNL-a svih vremena, no uvjeren je da se to neće dogoditi već na današnjoj utakmici u Maksimiru.

'Počastit ću ga kavom nakon što mu zabijem gol,' pomalo u šali, pomalo u zbilji rekao je Vuga, koji je s modrim strategom dobar prijatelj.

Iako je za Dinamo igrao dvije sezone, od 2006. do 2008. godine, varaždinski stroj za golove ističe da kod njega nema emocija, one ga vežu jedino uz Varteks, ali itekako respektira zagrebački klub.

'U Dinamu sam dvaput osvojio duplu krunu, bilo mi je jako lijepo, premda sam imao neke ozljede. Dinamo je institucija, u hrvatskim okvirima raj za nogometaše,' kazao je Vugrinec i otkrio da nije bilo nikakvih kontakata da bi karijeru eventualno završio u Dinamu.

'Ne znam koji bi im i bio motiv da me dovedu sa 37 godina, da uzimam mjesto nekom mlađem. Dinamo ima svoje napadače i svi znamo da oni žive od transfera.'

Vugrinec se za HNL karijere dosta nazabijao Dinamu. Ni sam ne zna točan broj golova, ali bilo ih je i u dresu Rijeke i Zagreba i Varteksa.

'Definitivno su mi najdraža dva pogotka za Varteks koje sam 1996. godine postigao u Maksimiru. Pobijedili smo 4:3, a to je bila sigurno najljepša utakmica HNL-a u povijesti – prisjetio se Vugrinec, koji uopće ne razmišlja što bi mu bilo draže,' zabiti dva gola Dinamu za postizanje rekorda ili pobjeda Slavena bez njegovih golova.

'Pa ja sam profesionalac, normalno da mi je interes momčadi ispred svega,' odgovorio je i zaključio kako je Dinamo danas favorit, ali nije nepobjediv, što se vidjelo i u njihovim utakmicama u posljednje vrijeme.

'Držimo treće mjesto i u Maksimir odlazimo neopterećeni. Mislim da možemo igrati s njima i ako se ukaže prilika za bod ili još bolje sva tri, zašto je ne bismo iskoristili.'

Trener Slavena Belupa Roy Ferenčina za današnji susret ne može računati na ozlijeđene vratara Rodića i braniča Grgić, a izgledno je da neće nastupiti i kapetan Maras.

Snimka sjajnog dvoboja iz 1996.