PROTIV MIMOHODA

Vučić: 'Oluja' je najtužniji dan u srbijanskoj povijesti

17.07.2015 u 17:48

Bionic
Reading

Hrvatska planira ove godine veliku proslavu godišnjice akcije 'Oluja', a za Srbiju i Republiku Srpsku taj dan je dan žalosti i najtužniji dan u srbijanskoj povijesti, izjavio je u petak u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom

'Oni (Hrvati) planiraju veliku proslavu, a za nas je to od ove godine pa zauvijek dan žalosti, koji je proglašen odlukom vlade Srbije i RS na zajedničkoj sjednici. Za nas ne postoji, teško je pronaći, tužniji dan u srbijanskoj povijesti', rekao je Vučić .

Srbijanski premijer je podsjetio da su vlade Srbije i Republike Srpske na zajedničkoj sjednici prošlog petka u Beogradu odlučile da se ubuduće 5. kolovoza obilježava kao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji 'Oluja'.

Srbijanski premijer i predsjednik RS-a najavili kako će RS i Srbija zajednički obilježiti godišnjicu akcije 'Oluja' paljenjem svijeća na graničnom prijelazu Raća.

Komentirajući činjenicu da pojedini strani predstavnici izjavljuju da neće doći na mimohod koja se u povodugodišnjice Oluje planira u Zagrebu, Vučić je kazao da bi takav poziv u Srbiji doživjeli kao uvredu jer smatraju 'da tog dana nema što da se slav'" dodajući da je to 'najtužniji dan za Srbe'.