PORUKA S MARKOVA TRGA

Vučić: Milanović mi je primjedbe trebao reći u lice

15.02.2015 u 15:18

  • +4

Aleksandar Vučić i Milorad Pupovac položili cvijece na spomenik Nikoli Tesli

Izvor: Pixsell / Autor: Hina/Pixsell

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić, koji je prisustvao inauguraciji nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, izjavio je da interesi Hrvatske i Srbije nisu uvijek isti, ali da su u 90 posto slučajeva slični

'Prije svega želimo ekonomski napredak. Ovo je poruka ne samo mira, već i želje za više poštovanja i povjerenja. Prihvaćam pruženu ruku predsjednice i u novom razdoblju očekujem više razumijevanja', rekao je Vučić za HRT.

I novinari N1 televizije razgovarali su s Vučićem; govoreći o otvorenim pitanjima između Srbije i Hrvatske, prvenstveno o pitanju nestalih, kazao je:

'Nemam ništa protiv toga da se razgovara o tim temama, ali to su pitanja i za jedne i za druge. Ne mislim da itko želi tu nešto sakriti, a ja sam spreman razgovarati o tome s Milanovićem, jer meni ni 400 ni 4000 km nije daleko.'

O Grabar Kitarović rekao je: 'Kolinda želi da imamo čiste račune, i mi želimo čiste račune i to je najvažnije.'

Na upit hoće li se susresti s Milanovićem, odgovorio je da je uvijek spreman na susret s njim. 'Nisam siguran da sam razumio njegove primjedbe Srbiji, ali mislim da su to stvari koje trebate osobi reći u lice. Na nama je da gledamo u budućnost i da radimo dobro za naše narode', kazao je.

Jutros je uoči inauguracije, uz pratnju Milorada Pupovca, Vučić stavio vijenac na spomenik Nikoli Tesli u središtu Zagreba.