NE MOŽE ZABORAVITI

Vučić i za govornicom u UN-u o Milanovićevoj šaci jada

23.09.2016 u 15:19

Bionic
Reading

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju pred Glavnom skupštinom UN-a da je ponosan na to što je Srbija stup stabilnosti na Balkanu i da će biti stup stabilnosti sljedećih 20, 30 godina

Vučić je rekao i da se regija zapadnog Balkana suočava s mogućom nestabilnošću te da su zato potrebni mir, razumijevanje, povjerenje i pomirenje u budućnosti, javlja B92. Situacija se na Balkanu poslije 25 godina nije puno popravila, primijetio je Vučić, dodajući da treba više napora, vremena i političke volje kako bi se nadišli sporovi, svađe i sukobi iz prošlosti.

'Suočavamo se s nekim od najužasnijih uvreda koje nam dolaze od nekih susjeda. Ja o njima neću reći nijednu ružnu riječ, niti odgovarati - oni su za moju zemlju govorili da smo šaka jada, a mi to nikad nećemo reći ni za jednu zemlju u svijetu', rekao je Vučić. Dodao je da je odluka Srbije da ne odgovora i da će tako činiti i ubuduće, čak i ako neki budu ponovo vrijeđali. Kako je ocijenio, u nekim je zemljama zapadnog Balkana mržnja veća nego ranije, 'ali smo mi uspjeli sačuvati mir, spokoj i činit ćemo sve da se to nastavi'.