upozorenje

Vrijeme se pogoršava, evo što HAK ima za reći o prometu u petak

05.04.2019 u 07:49

Bionic
Reading

Na dionici Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Kolnici su mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru.

U prekidu su na riječkom okružju katamaranske linije Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja, brodska linija: Mali Lošinj – Unije – Susak i trajektna linija Stinica-Mišnjak.

Na splitsko okružju u prekidu su katamaranske linije 9604 Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, linija 9603 Jelsa - Bol - Split i linija 9602 Vis - Split, katamaran Korčula-Hvar-Split. U prekidu su i trajektne linije Sumartin - Makarska, Split - Vela Luka - Ubli, linija 632 Sućuraj - Drvenik i trajektna linija Drvenik Veli - Drvenik Mali - Trogir (Soline) obavit će se bez pristajanja u luku Drvenik mali.

Na dubrovačkom okružju ne vozi brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza Bajakovo proteže se oko tri kilometra.

Zatvoreni su granični prijelazi: Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na prijelaz Goričan II; prijelaz Gornji Brgat (osim za vozila gradilišta i stanara), do 17.travnja. Moguće je koristiti granične prijelaze: MCGP Karasovići i MCGP Čepikuće; prijelaz Vitaljina, a prijelaz Dvor je otvoren samo za pješake. Na graničnom prijelazu Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).