promjena vremena

Žuti meteoalarm upaljen za većinu zemlje - kiša, grmljavina i pad temperature šire se Hrvatskom

05.04.2019 u 07:23

Bionic
Reading

Vjetar slab i umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu jako i olujno jugo, na sjevernom i srednjem dijelu u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 18 °C, a u gorju hladnije

Naoblačenje s kišom, ponegdje i grmljavinom proširit će se u petak i na središnju, a zatim i istočnu Hrvatsku. Na Jadranu i uz njega oborina će lokalno biti obilna, a uz pad temperature u najvišem gorju nakratko će biti i snijega. Od sredine dana sa zapada djelomično razvedravanje, a kiša će uglavnom prestati.

Vjetar slab i umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu jako i olujno jugo, na sjevernom i srednjem dijelu u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 13 i 18 °C, a u gorju hladnije.

Biometeorološka prognoza

Samo će se na krajnjem jugu cijelog dana zadržati nepovoljne biometeorološke prilike, osobito za reumatičare, bolesnike od krvožilnih i plućnih bolesti. U ostalim će područjima u drugom dijelu dana doći do poboljšanja, pa će većina ljudi biti boljeg raspoloženja, a i bolesti će lakše podnositi.

U iduća tri dana promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja i ne posve stabilno. U subotu uglavnom suho, a poneki pljusak ili malo kiše potom su mogući od nedjelje.

  • +6
Kiša i vjetar zahvatili šibensko područje Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu umjereno jugo, jugozapadnjak i sjeverozapadnjak koji će jačati početkom idućeg tjedna. Nakon prolaznog hladnijeg petka, za vikend temperatura opet u porastu, a u ponedjeljak hladnije.