UBOJSTVO NAVIJAČA

Vrhovni sud BiH naložio istragu o Knezovićevu bijegu

06.10.2009 u 12:05

Bionic
Reading

Sudski policajci koji su dopustili bijeg Olivera Knezovića iz pritvora u Širokom Brijegu suspendirani su, a u tijeku je istraga koja treba utvrditi jesu li oni učinili i kazneno djelo, izjavio je u utorak predsjednik Vrhovnog suda Federacije BiH Amir Jaganjac.

SARAJEVO - On je pojasnio kako je prema dostupnim informacijama Oliver Knezović uspio pobjeći iz pritvora sudske policije u Širokom Brijegu sinoć oko ponoći te da se to dogodilo unatoč činjenici kako je sudska policija raspolagala svim sredstvima koja su nužna da bi Knezović bio zadržan u pritvoru te kako bi se protiv njega nastavio započeti istražni postupak.

Knezović je predan sudskoj policiji u ponedjeljak oko 18 sati, a preuzeli su ga policajci Ivan Bajić i Marinko Barbarić. Predsjednik Vrhovnog suda Jaganjac je kazao kako je naložio njihovu suspenziju čim je dobio informaciju o Knezovićevu bijegu, a glavni zapovjednik sudske policije Edib Vehabović poslan je u Široki Brijeg kako bi u suradnji s lokalnom policijom istražio sve okolnosti pod kojima se bijeg dogodio.

"U tijeku je i procjena jesu li sudski policajci pritom učinili i kazneno djelo i imali li osnova protiv njih pokrenuti kazneni postupak", kazao je Jaganjac.

Oliver Knezović dragovoljno se predao policiji u ponedjeljak te je potvrdio tijekom istrage kako je u vrijeme izgreda što su u nedjelju izbili u Širokom Brijegu osobno pucao iz kalašnjikova.

Glasnogovornik policije u Širokom Brijegu Damir Čutura
u utorak je kazao novinarima kako je nakon provedene kaznene obrade utemeljena sumnja da je Knezović počinio kazneno djelo ubojstva. Nakon toga Knezović je predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva uz kaznenu prijavu da bi potom uspio pobjeći sudskim policajcima.

Lokalni su mediji izvjestili kako je 41-godišnji Knezović u Široki Brijeg tijekom rata doselio iz Sarajeva. Prema dostupnim informacijama on je bio pripadnikom kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane kojom je zapovjedao haški osuđenik Mladen Naletilić Tuta. Policija u Hercegovini intenzivno traga za njim.