NE IZLAZE IZ KOALICIJE

Vrdoljak: Nema krize – Vlada je stabilna

28.02.2013 u 19:26

Bionic
Reading

Potpredsjednik HNS-a, ujedno ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je nakon sjednice Vlade da njegova stranka neće izlaziti iz koalicije jer je njezin stabilan partner. 'Dobili smo povjerenje građana da napravimo velike promjene u hrvatskom društvu. To i činimo kao ozbiljan partner u koaliciji koja obnaša vlast i nećemo si dozvoliti probleme s nestabilnosti vlasti', rekao je Vrdoljak

Komentirajući ponovno otvaranje spora oko poreza na nekretnine, koji je očito kamen spoticanja u odnosima SDP-a i HNS-a, Ivan Vrdoljak je rekao da 'ime svakog zakona može značiti svašta, a sadržaj mora doći na stol kao konačan prijedlog'. 'O tom prijedlogu svi trebaju raspraviti te obrazložiti sa svim prednostima i manama primjedbe koje je svako ministarstvo dalo, a tek onda vrijedi razmisliti o trenutku', ukazao je Vrdoljak.

'Često sam bio iznenađen naslovima svojih intervjua'

Predstavnici medijskih kuća ukazali su ministru Vrdoljaku kako medije optužuje da 'fabriciraju sukobe' između HNS-a i SDP-a nakon što je ustvrdio kako se nije jednom čudio naslovima i opremi intervjua koje je i sam dao.

'Ne optužujem nikoga. Dosta je optužbi u ovom društvu. Nitko nije kriv ni za što. Nemojte tražiti krivca i giljotinu. Samo govorim da nisam jednom dao intervju i iznenadio se naslovu koji je bio nad njim i na što je išao naglasak', poručio je ministar Vrdoljak.

Medije je pozvao da ne pričaju o nestabilnosti Vlade, jer je po njemu 'Vlada stabilna i u njoj su stabilni partneri'. 'Nema problema u koaliciji, stabilni smo partneri, dobili smo mandat hrvatskih građana da promijenimo i restrukturiramo ovu zemlju, i to i činimo. Nećemo stati u tome i nismo ugroženi nikakvim naslovom, izjavom ili bilo čim drugim', odgovorio je Vrdoljak na upit o izjavama stranačkog mu druga Joze Radoša koji je izjavio da je HNS-u neprihvatljivo razgovarati o porezu na nekretnine.

Kad su u pitanju stavovi lidera IDS-a Ivana Jakovčića, koji je utvrdio da Plan 21 ne postoji te da treba sjesti i razgovarati, Vrdoljak je rekao da bi se 'morao čuti s njim kako bi znao što ga smeta i kakvi su njegovi prijedlozi'. Za HNS je rekao da 'nema problema u vlastitim redovima'.

Na opetovano inzistiranje da se izjasni o porezu na nekretnine, ponovio je svoje stavove izrečene prije pola godine, kad je rekao kako se 'ne slaže s porezom na nekretnine u trenutku kad nema gospodarskog rasta'. 'Nema novih poreza kad nema gospodarskog rasta. To sam rekao prije pola godine. Kad dođe rast, počet ćemo razmišljati o porezu na imovinu i drugim rješenjima. I dalje stojim kod tog mišljenja', ponovio je Vrdoljak.

Nekoliko je puta ponovio da je Vlada stabilna i da nema krize. 'Dobili smo povjerenje građana da promijenimo način ponašanja i restrukturiramo društvo. Nema krize u vlasti. Zemlji je potrebna stabilna i čvrsta Vlada ako želimo napraviti promjene, a napravit ćemo ih samo ako smo stabilni i čvrsti', zaključio je Ivan Vrdoljak.