OTPUŠTENI S HRT-A

'Vrdoljak laže!'

Bionic
Reading

Redatelj Antun Vrdoljak kazao je da nitko tko nije bio četnik nije dobio otkaz na Prisavlju dok je on početkom 90-ih bio direktor HRT-a

'Pričali su izmišljotine o čistkama na televiziji dok sam bio direktor. Nađite mi jednoga tko je dobio otkaz! Nitko. Ako nije otišao u četnike', rekao je Vrdoljak u intervjuu za Večernji list. No Saša Milošević i Branka Šesto nisu bili četnici, a ipak su dobili otkaze za vrijeme Vrdoljakove vladavine na HRT-u.

'Vrdoljak laže. Nisam bio u četnicima, a otpušten sam. Nova garnitura, a nju su činili prvo Hrvoje Hitrec, pa Vrdoljak, kao direktori te Tomislav Marčinko kao urednik, mnogim ljudima je onemogućila rad zbog etničke pripadnosti. Među ostalim i meni. Prvo su mi prestali davati posao, dolazio sam danima i tjednima na radno mjesto, a nisu me slali na zadatke. Potom mi je u Vrdoljakovu mandatu zabranjen ulazak u zgradu HRT-a zbog smanjenog opsega posla, premda Informativni program u kojemu sam bio nikada nije više radio. Na koncu su mi dali otkaz zbog nedolaska na posao!? Tužio sam ih i dobio sud, a onda, kada sam sudski vraćen na posao, dao sam otkaz, jer je tamo tada bilo nemoguće raditi', tvrdi Milošević za Slobodnu Dalmaciju.

'Moji problemi počeli su u prosincu 1990. godine, kada sam u prilogu o sudbini zgrade tadašnjeg zagrebačkog Muzeja revolucije pustila izjavu Zvonka Makovića koji je rekao da bi se predsjednik Franjo Tuđman trebao baviti državničkim poslovima, a ne stvarima koje ga se ne tiču. Zbog toga sam bila suspendirana. U Vrdoljakovu mandatu sam poslana na čekanje, a potom su mi dali otkaz. Dakle, nisam išla u četnike, a dobila sam otkaz. Vrdoljak laže', ističe Šesto.