VLASNIK PREGAŽENOG PSA

Vozaču prijetio smrću, policajcima traktorom razbio auto

07.06.2011 u 14:22

Bionic
Reading

Nakon što je 33-godišnjak automobilom jučer usmrtio hrvatskog ovčara koji je istrčao na cestu, vlasnik psa je vozaču zaprijetio smrću. Prijetnje je 33-godišnjak očito shvatio ozbiljno te je o svemu obaviještena policija, no ni oni nisu uspjeli smiriti 51-godišnjaka koji je sjeo na traktor i pred njihovim očima se nekoliko puta zabio u policijski automobil

Nesreća se dogodila jučer oko 10 sati na području Gundinaca. Hrvatski ovčar istrčao je na kolnik, gdje je na njega naletio Passat i usmrtio ga na mjestu. Kada je ugledao prizor na cesti 51-godišnji vlasnik psa je u očaju što je izgubio ljubimca počeo galamiti na 33-godišnjeg vozača Passata. Očaj je potom prerastao u bijes te je vlasnik psa vozaču zaprijetio da će ga ubiti.

Po dojavi, na vrata kuće 51-godišnjaka oko 14 sati došli su policajci policijske postaje Vrpolje. Pokušali su razgovarati s vlasnikom nastradalog psa, no on je ignorirao i policajce i njihova upozorenja da se ne udaljava iz kuće. Izašao je u dvorište, sjeo na traktor i izvezao se na cestu, a potom je uslijedio obrat. Ljutiti 51-godišnjak traktorom je krenuo prema parkiranom policijskom automobilu te se zabio u njega. Traktorom se potom vratio u rikverc te je ponovo udario u policijski auto. Nakon što je to nekoliko puta ponovio, pri čemu je razbio stražnji kraj auta, policajci su 51-godišnjaka uspjeli zaustaviti zakonitom uporabom sredstava prisile, pri čemu nije bilo ozlijeđenih.

51-godišnjak je uhićen te je nad njim još u tijeku kriminalističko istraživanje. Slijede mu kaznene prijave zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i oštećenja tuđe stvari. Zbog toga što pas koji je stradao nije bio pod nadzorom vlasnik će platiti kaznu od 300 kuna.