strah od koronavirusa

Vozače kamiona stavljaju pod nadzor, oni misle da to nema smisla

03.03.2020 u 19:11

Bionic
Reading

Vozači kamiona, koji putuju svakodnevno u Italiju, bit će stavljeni pod zdravstveni nadzor zbog koronavirusa

Deveti zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj nije u rodu niti u doticaju s dosad zaraženima. Ali kao i svi do sada zarazio u Italiji i sada je u izolaciji u Varaždinu. Iako su se najavljivale strože mjere na granicama, izolacije vozača, koji dolaze iz zaraženih regija zasad neće biti.

Od pojave koronavirusa u Italiji, svi vozači koji iz te zemlje stižu u Hrvatsku na graničnim prijelazima su pod osobitim nadzorom. Iako često putuju ove zarazne bolesti se ne boje, javlja RTL.

'Nema straha, kako svima tako i meni', kazao je vozač iz Otočca Damir Škorec, a strah nije ni vozača iz Vrbovca Čedomira Svečnjaka.

'Pa puno više ljudi umre od gladi u svijetu, a o tome nitko ne govori. Samo svi o koronavirusu, a umrlo ih je tu par', rekao je Svečnjak.

Izolacije vozača, koji se vraćaju iz zaraženih regija neće biti. 'Mislim da samo odluka sa se u izolaciju 'meću vozači', koji dolaze iz Italije neće riješiti problem. Mora se naći rješenje kako s onim putnicima koji putuju autobusima gdje ih je 50, kako s onim koji dolaze osobnim automobilima, gdje su četiri, a vozač je sam u svojoj kabini i on je najmanje u kontaktu', kazao je predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec.

  • +6
Šator u kojem dežuraju epidemiolozi zbog koronavirusa Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

No, vozači kamiona, koji putuju svakodnevno u Italiju, bit će stavljeni pod zdravstveni nadzor. 'Ali bez ograničenja kretanja. Oni će se trebati javiti epidemiologu, ali neće biti spriječeno njihovo kretanje. Mogu putovati preko granice ponovno i obavljati svoju gospodarsku djelatnost. Ali upozoravamo njihove poslodavce, poslodavci bi trebali osigurati zaštitnu opremu, oni bi tu zaštitnu opremu trebali koristiti', kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.