VATRENO U DALMACIJI

Vojska i vatrogasci s kopna gase požar kod Rudina

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 28.08.2012 16:18
  • Objavljeno 28.08.2012 u 16:11
Požar u Rudinama (11)

Požar u Rudinama (11)

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Borba s vatrenom stihijom diljem zemlje nastavlja se i u utorak. Jutros nešto iza pet sati Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev uza pomoć u gašenju požara šume kod mjesta Sali na Dugom otoku. Na terenu se nalaze zemaljske snage Sezonske privremene vatrogasne postrojbe i vatrogasci DVD-a Sali

Požar su gasila dva kanadera koja su preusmjerena na Pelješac, na na Dugi otok je stigao i zračni traktor. Požar je lokaliziran oko 10 sati. Požar se proširio s auta koji je planuo u vožnji, a u kojem su bili otac i sin koji su se uspjeli spasiti.

Cropix

Cropix

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Otac i sin pobjegli iz plamtećeg auta, vatra se proširila na šumu

Požar trave i visokog raslinja kraj brane Peruča i dalje je aktivan te je pod nadzorom gasitelja. U požaru sudjeluju zračne i zemaljske snage. Na teren pristižu i izvanredne županijske snage koje će sudjelovati u gašenju. Oko 13.15 sati planulo je i kod mjesta Košljun na otoku Pagu, a pola sata ranije požar je izbio na području Brela i uvale Vrulje. Taj je požar lokaliziran u 14.30.

Požar u blizini naselja Satrić u općini Hrvace i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma, a u gašenju sudjeluju zračne i zemaljske snage. Požar koji je jučer progutao nekoliko krava, krovišta kuća i jedan automobil u Rudinama kod Kaštela i dalje je aktivan, javljaju iz DUZS-a. No, vatra je pod nadzorom.

U pomoć vatrogasnim snagama u Rudinama sinoć su oko 21.00 sat pristigli i pripadnici Oružanih snaga. Ukupno je na terenu 202 gasitelja i 45 vozila. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje, makija, borova šuma, maslinici i vinogradi.

Na požar je upućena izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz zagrebačke, požeško-slavonske, virovitičko-podravske i koprivničko-križevačke županije koji su se priključili postojećim vatrogasnim snagama i pripadnicima Oružanih snaga. Požar je i dalje aktivan te je pod nadzorom, a gašenje i sanacija i dalje su u tijeku.

Gori i na Pelješcu, na otvorenom prostoru između Putnikovića i Žuljane. Požarom je zahvaćena veća površina borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom terenu. Zemaljskim snagama iz zraka pomažu dva kanadera.

Požar kod Bilica na predjelu Lugovići pod kontrolom je gasitelja. U gašenju su sudjelovali kanaderi i zemaljske vatrogasne snage. U tijeku je sanacija požarišta. Požar na Svilaji kod mjesta Donji Baljci i dalje se gasi, a osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar je gasio i jedan kanader.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi