PRO.PR KONFERENCIJA

Vodeći regionalni PR stručnjaci okupili se u Sarajevu

31.03.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Krajem prošlog tjedna u Sarajevu je održana 12. PRO.PR konferencija na kojoj su se okupili vodeći regionalni PR stručnjaci

Konferenciju je otvorio Alessandro Buttice, voditelj i glasnogovornik Europskog odjela protiv krivotvorina pri Europskoj komisiji koji je ekskluzivno prezentirao novu kampanju koja treba utjecati na svijest potrošača kada razmišljaju o kupovini 'fake' proizvoda te je upoznao sudionike s glavnim porukama projekata Europske komisije na tom području.

Svojim izlaganjem najveću pozornost privukao je Goran Milić, programski direktor Al Jazeera Network. Na jednostavan i razumljiv način Milić je govorio sudionicima o važnosti pozitivnog novinarstva te o ulozi osobe koja se bavi odnosima s javnošću u kreiranju komunikacijskih poruka.

Svakoga tko se bavi komunikacijama 'bez daha' ostavio je Alex Aiken, izvršni direktor komunikacija vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Uz praktičan pogled sudionici su imali prilike upoznati se s trendovima u načinu komuniciranja javne uprave i izazovima s kojima se danas susreću političari i svi oni koji komuniciraju u javnoj upravi.

Miša Lukić, član odbora i suvlasnik agencije Publicis Group Serbia, kojega u toj zemlji nazivaju i 'brend guru', dao je nove smjernice prema kojima je 'BrandSapiens' potreban ljudima te je ustvrdio da će poruka 'Brend - Wow' obilježiti vrijeme ispred nas.

Dvodnevna konferencija je završila okruglim stolom pod nazivom Lobiranje, na kojem su sudjelovali George Ellis (Gellis sprl), Džejna Bajramović (Fabrika duhana Sarajevo Tobacco) u Alen Kišić (Varaždinska Županija), a sve pod upravljanjem Richarda Linninga, potpredsjednika Svjetskog udruženja za odnose s javnošću (IPRA). Glavni izazov lobiranja je etika u dvosmjernoj komunikaciji, a ona je bitna ne samo na području odnosa s javnošću, nego i poslovanja općenito.

Na konferenciji su dodijeljene i nagrade PRO.PR Awards. Priznanje PRO.PR Vision Manager pripalo je Edhemu Foči, direktoru Al Jazeere Network Sarajevo, a laureati priznanja PRO.PR Awards su: Betul Mardin (Republika Turska), Cormac Liam Smith (Velika Britanija), George Ellis Ruano (Belgija), Andrej Barannikov (Ruska Federacija), Anja Linić Sikavica, Sandro Baričević i Olivera Međugorac (Republika Hrvatska), Dunja Mijatović i Mirna Šoja (Republika Bosna i Hercegovina), Maja Šotra, Ethem Numić i Žana Ranković (Republika Srbija), Mojca Beljan i Tamara Valenčić (Slovenija) te Emilija Zografska i Jovanka Radović (Makedonija).

'Reputaciju ne možete kupiti. Dugo je stvarate, a možete je izgubiti u trenutku. Izazovno je upravljati reputacijom. Večerašnji dobitnici gradili su reputaciju struke kroz funkcije koje su ostvarili svojim znanjem, trudom, radom, inovativnim, a ponekad i rizičnim potezima procesa upravljanja komunikacijama', poručio je Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO.PR konferencije koja je utemeljila priznanja PRO.PR Awards.