plenković zvao grčkog premijera

Vlada se oglasila o divljanju u Ateni: 'Dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu'

08.08.2023 u 13:12

Bionic
Reading

Nakon huliganskog divljanja u Grčkoj, oglasili su se iz Vlade

Vlada je u priopćenju poslanom medijima 'najoštrije osudila navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača'.

'Izražavamo najdublju sućut obitelji preminulog mladića', poručuju iz Vlade.

Iz Banskih dvora napominju kako je premijer Plenković nazvao grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje.

'Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta, koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije. Očekujemo da se istraže sve okolnosti i sankcioniraju odgovorni za navijačke obračune te smrt i ozljeđivanje drugih navijača', poručuju iz Vlade.

  • +6
Očevid na mjestu sukoba huligana Dinama i AEK-a gdje je grčlki navijač ubijen Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ateni u stalnom je kontaktu s grčkim vlastima, a u vezi s 80-ak privedenih hrvatskih državljana, dodaje se u priopćenju.