JEFTINIJI JE NEUMSKI KORIDOR

Vlada raskinula ugovor za gradnju Pelješkog mosta

  • Autor: Marina Barukčić
  • Zadnja izmjena 17.05.2012 13:13
  • Objavljeno 17.05.2012 u 11:20
Pelješki most

Pelješki most

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost za raskid ugovora za izgradnju Pelješkog mosta. Premijer Zoran Milanović rekao je da taj most nije bio besmislica, ali da plan izgradnje nije bio dovoljno ozbiljan

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić podsjetio je da je ugovor za gradnju mosta kopno - Pelješac sklopljen 2007. godine. Cijena izgradnje trebala je biti 1,9 milijarde kuna, a radovi koji su do obustave radova u lipnju 2010. godine napravljeni koštaju 58 milijuna kuna. 

'Za nastavak izgradnje nije moguće naći sredstva, zato je s izvođačima radova dogovoren sporazumni raskid ugovora, s naglaskom da će im biti priznati svi stvarni troškovi, ali nemaju pravo na naknadu izgubljene dobiti', rekao je Hajdaš Dončić na sjednici Vlade.


Premijer Milanović rekao je da bi takav most svaka vlast željela imati i da su 'mostovi dobra stvar': 'Pelješki most nije besmislica, ali ovo naprosto nije bilo dovoljno ozbiljno. Nadam se da ćemo mi biti ozbiljni u izgradnji i pronalasku sredstava za neumski koridor. Cilj je isti kao s Pelješkim mostom, ali je jeftiniji i učinkovitiji: spojiti Hrvatsku! U razgovorima sa susjedima to se čini moguće.' 

Podsjetimo, izvođači radova s kojima se raskinuo ugovor su: Hrvatske ceste d.o.o. i Poslovna udruga tvrtki Konstruktor-Inženjering d.d., Split (vodeći partner), Viadukt d.d., Zagreb (partner) i Hidreoelektra niskogradnja d.d., Zagreb (partner).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi