telefonska sjednica

Vlada predložila novo rukovodstvo HAKOM-a

19.04.2023 u 11:09

Bionic
Reading

Vlada je u utorak na telefonskoj sjednici odlučila Hrvatskom saboru predložiti razrješenje dosadašnjeg predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) radi isteka mandata te ponovno imenovanje Tonka Obuljena za predsjednika vijeća.

Za članove vijeća vlada na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu predlaže Antu Milasa, Nikolu Popovića, Mislava Hebela i Marka Jukića, izvijestila je vlada u srijedu.

Trenutni predsjednik Vijeća HAKOM-a je Tonko Obuljen, Darko Josipović je zamjenik predsjednika, a članovi su Mislav Hebel, Ante Milas i Nikola Popović.

Mandat predsjedniku, zamjeniku predsjednika i članovima Vijeća HAKOM-a istječe 27. travnja ove godine.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti - HAKOM je samostalna, neovisna i neprofitna pravna osoba s javnim ovlastima, koja obavlja regulatorne i druge poslove u okviru djelokruga i nadležnosti propisanih Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Zakonom o poštanskim uslugama i Zakonom o regulaciji tržišta željezničkih usluga.

HAKOM-om upravlja Vijeće, koje ima pet članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, koje imenuje i razrješava Hrvatski Sabor na prijedlog Vlade.

Vijeće HAKOM-a podnosi Hrvatskom saboru i Vladi Republike Hrvatske godišnje izvješće o radu.