U ZADNJI TREN

Vlada odustala od životnog partnerstva i izmjene ovrha

18.06.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Najavljeni Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona skinuta je s dnevnog reda sjednice Vlade - priopćili su dvadesetak minuta prije sjednice. Ministar uprave Arsen Bauk najavio da bi danas napokon mogao ići i konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu, no nema ga na dnevnom redu

Vlada je u posljednji tren odustala od Ovršnog zakona koji je trebao spriječiti ovrhe cijelokupnih iznosa s računa honoraraca i građana koji se bave slobodnim zanimanjima. Kao razlog za skidanje s dnevnog reda u Vladi navode 'tehničko usuglašavanje' koje će, tvrde, provesti u sljedećih tjedan dana.

Ministar Uprave Arsen Bauk već dulje vrijeme najavljuje da će Vlada u Sabor uputiti Zakon o životnom partnerstvu koji bi dopustio registriranje istospolnim partnerima kod matičara s gotovo istim pravima kao kod sklapanja braka. Pretpostavljalo se da će zakon na dnevni red doći danas, no još jednom su ga u Vladi propustili uvrstiti.

Kako doznajemo, konačna verzija tog zakona trebala bi biti upućena u Sabor na sjednici Vlade sljedeći tjedan.

Tako je prva točka dnevnog reda Nacrt prijedloga zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu europskih strukturnih i investicijskih fondova kojeg je predstavio potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

U uvodnim riječima premijer Zoran Milanović čestitao je novim ministrima zdravlja Siniši Vargi i obrazovanja Vedranu Mornaru na potvrdi u Saboru. Nakon pljeska Milanović im je zaželio  puno 'strpljenja, razboritosti i energije' u njihovu budućem poslu.

338761,338719,338615,338577