KERUM NAPADA

'Vlada nije nikome pomogla!'

03.03.2010 u 12:55

Bionic
Reading

U Splitu je danas na žnjanskom platou otvoren 15. međunarodni sajam GAST 2010. Otvorio ga je u ime pokrovitelja, predsjednika RH Ive Josipovića, njegov izaslanik, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader

Na otvorenju je bio i splitski gradonačelnik Željko Kerum i taj susret nije prošao bez polemičnih tonova. GAST se, naime, održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije, pa je Kerum našao za shodno kritizirati vladajuće.

Sajam GAST obuhvaća niz specijaliziranih međunarodnih sajmova: 15. sajam prehrane, 15. sajam pića, 15. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 5. sajam kave, 5. sajam namještaja Furnitura, 15. sajam vina Dionizijana, 4. sajam za turizam Saturn i projekt Gast around the world.

Željko Kerum je pozdravio održavanje ove manifestacije koja je zabilježila rast od pet posto u uvjetima krize i recesije. Gradonačelnik se obratio i prisutnim poduzetnicima i naglasio: ‘I ja sam poduzetnik kao i vi i znam koji vas problemi muče, poduzetnici u Hrvatskoj su nezaštićena vrsta. Moj savjet je: uzdaj se u se i u svoje kljuse. Političari neće propasti, oni odrade četiri ili osam godina u Saboru i mirovina je sigurna, a poduzetnik koji zapošljava dvoje deset ili tri stotine radnika može propasti, nitko mu neće pomoći. Država ili Vlada nikome nije pomogla. Od priče nema ništa, neka država pomogne konkretno firmama. One zapošljavaju ljude i nisu koristile subvencije, pa je red da im i država pomogne.’

Župan Ante Sanader nije ostao dužan, odmah je u svom govoru replicirao Kerumu isticanjem brojki i činjenica, kojima je pokušao pojasniti što je i koliko Županija splitsko-dalmatinska konkretno učinila kao pomoć poduzetnicima. Na upit novinara, splitski gradonačelnik je komentirao izjave ministra Darka Milinovića od jučer na njegov račun i rekao da oni, kao izborni gubitnici i oporba, imaju pravo na ljutnju, a da će birači reći svoje za četiri godine.

‘Nije bitno što se kaže, nego 'ko to kaže’ zaključio je u svom osebujnom stilu Željko Kerum.

Sajam će trajati do 7. ožujka i očekuju se dobri poslovni rezultati manifestacije koja je vezana uz skori početak turističke sezone.