SJEDNICE

Vlada danas o policiji, Sabor o željeznici i pravima putnika

12.10.2017 u 07:25

Bionic
Reading

Na sjednici Vlade raspravljat će se o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika te kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, dok će Sabor zasjedanje nastaviti raspravom o regulaciji tržišta željezničkih usluga

Na današnjoj sjednici Vlada će, među ostalim, raspravljati i o pokretanju postupka pregovora o sklapanju kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje te o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika.

Također, pred ministrima će se naći i nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zemljišnim knjigama te izvješće o provedbi mjera Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine, za 2016. godinu.

Hrvatski sabor će pak nastaviti sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga i zaštiti prava putnika u željezničkom prijevoz kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim.

Tim zakonom se uređuje područje regulacije tržišta željezničkih usluga i zaštite prava putnika u željezničkom prijevozu, nadležnost i ovlasti nacionalnog regulatornog tijela te inspekcijski nadzor.

Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o vodi za ljudsku potrošnju kojima se proširuju zahtjevi za praćenje zdravstvene ispravnosti vode  uvođenjem procjene rizika.

  • +16
Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Zastupnici bi u četvrtak trebali raspraviti i SDP-ov prijedlog zakona o kvaliteti i logistici u zdravstvu kojim žele uvesti efikasniji, sveobuhvatan sustav mjera za unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite u Hrvatskoj uvođenjem certifikacije zdravstvenih ustanova.