SAMO JOŠ CESTA FALI

Predsjednica u Imotskom gledala Mercedese i obećala: Postat ćete hrvatska Provansa!

02.08.2017 u 14:28

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Imotskom gdje se slavi Dan Grada te tristota obljetnica 'oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka'

Nakon polaganja vijenaca kod spomen obilježja na Topani, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala je svečanoj sjednici imotskog Gradskog vijeća.

  • +10
Kolinda Grabar Kitarović u Imotskom Izvor: Cropix / Autor: Branimir Boban / CROPIX

'Malo je naroda čija je povijest tako burna, ispunjena beskrajnim bitkama i žrtvama za opstanak, slobodu i emancipaciju. Samo u prošlom stoljeća morali smo izdržati tri strašna rata, ali najveću je žrtvu trebalo podnijeti u tri stoljeća obrane od Osmanlija. Blagdan Gospe od Anđela upisan je zlatnim slovima u povijest jer je to bio dan oslobođenja Imotskog', rekla je u svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća predsjednica RH, prenosi Večernji list.

Predsjednica je rekla da je razgovarala s ministrom Goranom Marićem koji joj je obećao kako će uskoro na Grad Imotski biti preneseni objekti stare duhanske stanice na Dogani i ministrom Olegom Butkovićem koji joj je rekao kako je cesta Imotski-Zagvozd, spoj na A1, ušla u četverogodišnji plan Vlade za građenja cesta.

'Tim projektom Hrvatska se mora odužiti Imotskom. Uvjerena sam da ćemo nakon izgradnje te ceste o Imotskom govoriti kao o hrvatskoj Provansi', poručila je, prenosi Večernji list, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Potom se predsjednica družila s građanima, a na ulicama Imotskog je srdačno pozdravljena, javlja RTL televizija. 'Ja bih je poljubio, ali neću radi drugih stvari', rekao je predsjednici RH, javlja RTL, vidno oduševljeni muškarac.