NEDOSTIŽNE DESTINACIJE

Gotovo stotinu kruzera pod nadzorom i inspekcijom zbog covida-19; ovaj britanski gorostas zapeo je na Barbadosu

30.12.2021 u 22:32

Bionic
Reading

Zbog širenja covida-19 među putnicima i posadom, kruzer Queen Mary 2 zapeo je na krstarenju između Engleske i SAD-a. Taj kruzer ranije ovog mjeseca iskrcao je deset zaraženih putnika, a sada je odlučeno da će umjesto planiranog povratka u New York ipak ostati na Barbadosu do 2. siječnja zbog, kako je priopćeno, 'aktualne situacije s međunarodnim putovanjima'. Trenutno je covid-19 aktivan na 92 kruzera u američkim teritorijalnim vodama i onima koji tamo kane uploviti

Queen Mary 2 zbog predostrožnosti ostaje na Barbadosu prije povratka u Ujedinjeno Kraljevstvo, poručili su iz kompanije Cunard. Taj kruzer otisnuo se iz Southhamptona 13. prosinca i trebao bi se vratiti 10. siječnja.

Iz kompanije su naveli i da će im zbog odgode i otkazivanja međunarodnih letova trebati još nekoliko dana za dolazak novih članova posade. Iz istog razloga nema vremena za povratak u New York. Nisu odgovorili na upit trebaju li dodatno osoblje zbog novih slučajeva zaraze covidom-19, niti su CNN-u precizirali koliko je putnika pozitivno na koronavirus.

Američki Centar za prevenciju bolesti (CDC) počeo je s inspekcijom kruzera Queen Mary 2, potvrđeno je na službenoj stranici agencije. Trenutno se nadzire ili istražuje covid situacija na 92 kruzera, što ne znači nužno da se na svima zaraza proširila do razine prekida putovanja.

CDC savjetuje izbjegavanje putovanja na kruzerima ukoliko putnici nisu u potpunosti cijepljeni, a preporučuje i booster dozu prije ukrcaja. Kruzere bi trebali izbjegavati svi s povećanim rizicima od covida-19, bez obzira na to jesu li cijepljeni.

  • +11
Putovanje u vrijeme Covida Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Putnicima s kruzera Queen Mary 2, koji su se trebali iskrcati u New Yorku 3. siječnja, preostaje da se do SAD-a, bude li sreće, prebace zrakoplovima.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ