za brži prelazak granice

Božinović: Više od 100.000 građana preuzelo je covid potvrde u samo sedam dana

09.06.2021 u 10:48

Bionic
Reading

'Više od 100.000 građana preuzelo je svoju potvrdu u samo sedam dana', napisao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Facebooku osvrćući se na prvi tjedan izdavanja EU digitalnih covid potvrda

Više od 100 tisuća građana preuzelo je svoju potvrdu u samo sedam dana, poručio je preko Facebooka ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, osvrćući se na prvi tjedan izdavanja digitalnih covid potvrda. Dodao je da je korisnička podrška odgovorila na više od 2000 upita.

Objavu Davora Božinovića prenosimo u cijelosti:

'Hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne covid potvrde potvrdio je punu funkcionalnost i interoperabilnost. Više od 100.000 građana preuzelo je svoju potvrdu u samo sedam dana.

Zahvaljujem građanima na interesu i napominjem kako više od 1,7 milijuna osoba, čiji su podaci u nadležnim registrima, ima pravo dobiti EU digitalnu covid potvrdu. Kroz sustav korisničke podrške odgovoreno je na više od 2000 upita građana.

Provjera potvrda provodi se na graničnim prijelazima bez poteškoća i zastoja. Do sada je uspješno validirano više od 8000 EU DCP-a Poljske, Češke, Grčke, Danske, Bugarske, Latvije i Hrvatske, čime je potvrđena puna interoperabilnost među državama članicama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je Republiku Hrvatsku da prezentira razvoj, implementaciju i rezultate Hrvatskog nacionalnog sustava za izdavanje EU DCP-a', napisao je ministar unutarnjih poslova na svojem Facebooku.