dramatično na skupštini

Višak komposta s Jakuševca završio kod bolnice u Blatu?

13.10.2022 u 15:56

Bionic
Reading

Nakon što su inspektori Državnog inspektorata zabranili da se zbog veće količine biootpada od dopuštene on odlaže u kompostani na Jakuševcu, Udruga Ekologija grada objavila je snimke i fotografije kamiona Čistoće kako kompost s Jakuševca odlažu posred nikad sagrađene bolnice u Blatu

Zbog ove informacije, nakon pauze za ručak zastupnica Gordana Rusak (BM365) izašla je za govornicu, pustila snimku i dramatičnim tonom zatražila pauzu.

Prije nego li ju je Joško Klisović, predsjednik Skupštine, prekinuo, jer je trebala obrazložiti stanku zatraženu prije pauze, Rusak je zavapila: 'Gradonačelniče, kompostana vam je zatvorena, a radnici vam kamione s Jakuševca dovoze u Blato!'

Klisović ju je tu prekinuo i objasnio da to nije u Poslovniku i da, ako to želi, prvo može zatražiti stanku, nakon čega može obrazložiti razlog za njeno traženje.

Nakon stanke Rusak je rekla da dio zastupnika uopće ne vjeruje u snimke i da bi, da ima imalo morala, članovi Odbora za okoliš otišli na teren i vidjeli što se događa, ali da se to neće dogoditi.

'Nikome nije stalo do istine. Zna se da biootpad nema kud, ali tako mora biti kad nas vode eksperti za zelene politike pa imamo biootpad na svakom koraku', kazala je Rusak.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je kazao da je inspekcija bila jučer na Jakuševcu i utvrdila da u kompostani ima više od dopuštene količine biootpada. Prema njegovim riječima, moguće je da u njoj bude 8200 tona, a inspekcija je utvrdila da ga ima 15 posto više.

Razlog za veću količinu obrazložio je povećanom količinom prikupljenog zelenog otpada i najavio da će sve biti riješeno do sutra ili najkasnije subote.