SUĐENJE 'ZG BOMBAŠU'

'Viknuo sam BUM i potom iza sebe čuo eksploziju'

19.06.2013 u 13:51

Bionic
Reading

Do sada je na suđenju Vojislavu Blaževiću, 'zagrebačkom bombašu', ispitano dvoje svjedoka, najprije djevojka koja se našla na autobusnoj stanici u Podsusedu kada je eksplodirala druga eksplozivna naprava za čije se postavljanje tereti Vojislava Blaževića

Djevojka je ponovila ono što je ispričala tijekom istrage, a to je da se zajedno sa svojim društvom zatekla te noći na stanici da bi im zatim prišao jedan čovjek i počeo vikati 'Bježite bomba' nakon čega su ona i njezine prijateljice pobjegle nakon čega se začula eksplozija.

Također svjedočio je vozač autobusa koji je prolazio pored te stanice neposredno prije eksplozije, piše Jutarnji list. 'Najprije sam vidio djevojke kako trče u pothodnik pa sam ih pitao što je i kamo trče. Jedna od njih mi je viknula 'bomba,bomba', rekao je vozač.

Nastavio je do stanice gdje tvrdi da je vidio čovjeka koji je bio nagnut nad neki predmet i njemu okrenut leđima. Kroz prozor sam mu viknuo 'bum' na što se on prenuo. No zatim sam zatvorio i pokrenuo autobus i nastavio sam se smijati jer mi je bilo jako smiješno kako je reagirao. Međutim, onda sam iza sebe začuo eksploziju, ispričao je vozač.