Vikend čišćenje

Vikend čišćenje

04.01.2013 u 14:06

Bionic
Reading

... koje započnite sutra ujutro limunadom s kurkumom. I neka ne potraje samo za vikend. Produžite kuru do idućeg vikenda. Prošle sam godine preporučila istu stvar s chillijem

Moj me najdraži bratić i čitatelj Krešo jučer zašpotao, jer sam postala recept za detoks s namirnicama koje su po njemu nedovoljno moćne.

Odgovorila sam mu da si ne želim biti maćehom i da sam zato odlučila pomalo unić' u proces čišćenja sebe ili se.

Danas već razmišljam drugačije, jer sam naletjela na goleme zalihe kurkume u svojem pretincu za začine i odlučila, osim zaliječiti površinske rane na koži izazvane skakanjem i grebanjem pasa, očistiti organizam od toksina raznoraznijeh.

Kurkuma je izrazito moćan začin i valja je koristiti u svim jelima koje pripremate; što će rijet': u salatama, juhama i napitcima. I djeluje kao antiseptik te pomaže pri zacjeljivanju površinskih rana na koži.

Zato od sutra budite sebi maćehama i na prazan želudac ujutro iskapite napitak od mlake vode, limuna, kurkume i stevije. Krešo kaže da je i med namirnica za one koji se vole kretat' linijom manjeg otpora ;). So - No Honey For You!

za jednu čašu

2 dcl mlake vode
žlica kurkume
sok 1 cijeđenog limuna
1/4 žličice stevije (ili manje, ovisno u kakvom je obliku uzimate i koliko je jaka)

Ulijte vodu u čašu, dodajte začine, dobro promiješajte i iskapite na prazan želudac. I tako sljedećih tjedan dana. Stvarno je nezahtjevno i turbojednostavno i nemate izgovora! Kurkume imate na placu, po dućanima zdrave hrane i bolje opskrbljenim supermarketima.


Šteta što je nema u korijenastom obliku, poput đumbira, jer bi je tako bilo još zdravije konzumirat'