'NEPRIMJERENO OBILJEŽAVANJE'

Vijeće srpske nacionalne manjine u Puli ogradilo se od nastupa Bore Drljače

05.01.2018 u 17:59

Bionic
Reading

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pule nije sudjelovalo u organizaciji i u potpunosti se ograđuje od najavljenog dočeka pravoslavne Nove godine u Puli na kojem je trebao nastupiti Boro Drljača, priopćio je predsjednik Vijeća Miloš Bajić u petak, nakon što je javno problematiziran profil glazbenika čiji je koncert trebao biti održan u organizaciji Zajednice Srba u Istri 13. siječnja

'Kako prenose mediji radi se o izvođaču nacionalističkih pjesama te smatramo neprimjerenim da se na takav način obilježava Nova godina po Julijanskom kalendaru', poručio je Bajić.

Podsjetimo, najavljeni Drljačin nastup uznemirio je branitelje koji su glasno negodovali, a HSP je priopćio da neće dopustiti nastup 'četnika-umjetnika Bore Drljače u Hrvatskoj, najpoznatijeg po glorificiranju ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, koji sve Hrvate naziva ustašama, slavi Krajinu, Karadžića i zloglasnog popa Đujića'.

Bora Drljača u pjesmama slavi zločinca kapetana Dragana Autor: Youtube

Gradonačelnik Pule Boris Miletić kontaktirao je s predsjednikom Zajednice Srba u Istri Miomirom Jeremićem koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

  • +26
Boris Miletić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL