OSUĐUJU PRITISKE

Vijeće Filozofskog fakulteta podržava studente

  • Autor: H. Puljiz
  • Zadnja izmjena 29.04.2009 18:57
  • Objavljeno 29.04.2009 u 18:33
filozofski fakultet miljenko jurković blokada

filozofski fakultet miljenko jurković blokada

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Unatoč odluci Rektorskog zbora da se nastava mora odmah nastaviti, Vijeće Filozofskog fakulteta i dalje podržava ciljeve i metode Nezavisne studentske inicijative za besplatno obrazovanje i ne zahtjeva održavanje nastave

Nakon šest i pol sati zasjedanja, Vijeće FF-a zaključilo je da ne može inzistirati na ponovnoj uspostavi cjelovitog nastavnog procesa, budući da nije došlo do primjerena očitovanja Ministarstva znanosti ili Vlade RH na postavljene zahtjeve.

Na pitanje novinara znači li to da Vijeće Filozofskog fakulteta izražava neposluh spram Rektorskog zbora, dekan dr. Miljenko Jurković je istaknuo da su za njega obvezujuće samo odluke Senata Sveučilišta, a Senat zasjeda tek sutra (četvrtak). Naglasio je da na Filozofskom nastava nije počela jer je i 'nije moguće početi'.

Vijeće FF-a osudilo je sve oblike pritisaka na akademsku zajednicu, a osobito na studente, nastavnike i upravu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na naše pitanje o kojoj je vrsti pritisaka riječ, dekan Jurković je odgovorio da je osuda pritisaka načelne prirode. Predstavnici Vijeća FF-a spremni su aktivno sudjelovati u što žurnijoj pripremi zakonskog osiguranja potpuno javnog financiranja obrazovanja na svim razinama, zaključno s poslijediplomskim studijem.

Dekan Jurković posebno se osvrnuo na prenošenje njegove izjave da će 'policija ući na fakultet samo preko njega mrtvog' izrečene na plenumu u utorak navečer. Rekao je da je ta izjava izvučena iz konteksta i da je riječ o odgovoru na hipotetičko studentsko pitanje te istaknuo da nitko takvo što nije ni spomenuo niti najavio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi