TRAŽE ISPRIKU

Vigilare: Milanović je grubo uvrijedio najviše katoličko vjerovanje

24.09.2015 u 10:33

Bionic
Reading

Udruga Vigilare, kojoj je na čelu Vice John Batarelo, žestoko je kritizirala predsjednika Vlade Zorana Milanovića jer 'grubo uvrijedio najviše katoličko i kršćansko vjerovanje Sveto Trojstvo počinivši svetogrđe. Podsjetimo, Milanović je kazao u srijedu da su Beograd, Budimpešta i HDZ sveto trojstvo koje zajedno radi protiv Hrvatske

'I posljednje tjedne mandata svoje administracije još uvijek aktualni premijer Milanović iskoristio je da bi, u svojem poznatom lakrdijaško-uličarskom stilu, još jednom pokazao otuđenost od naroda na čijem je političkom čelu. Kao što je već, nažalost, postalo uobičajeno, premijer je svojom sramotnom dnevnopolitičkom retorikom zlouporabio medijski prostor za ponižavanje drugog i drugačijeg', smatraju u Vigilareu.
Ponovnim upuštanjem u ono o čemu pojma nema, u maniri balkanskog šerifa, nastavljaju u priopćenju, sramotno je pogazio vrijednosti mnogih hrvatskih građana i neodvojivi tisućljetni dio hrvatske kulture – vjeru.

Kao građanska udruga, Vigilare osuđuje ponovno ismijavanje i vrijeđanje građana (kršćana/katolika) Hrvatske, od čijeg novca Vlada i premijer žive te koje, uz to, svaki dan dodatno zadužuju.

Vigilare je pokrenuo javnu e-mail prosvjednu akciju prema Vladi i uredu premijera kojega pozivaju da dokaže svoju liberalnost i toleranciju te prvi put, u premijerskom životu, uputi javnu ispriku. 'Pozivamo sve ljude dobre volje koji poštuju svetinje drugih da se uključe u akciju slanja uljudnih e-mailova Milanoviću, tražeći najobičniju ispriku', navode iz Vigilarea.

Lako je glumiti verbalno nasilnog gazdu, no, upozoravaju, veličina čovjeka i državnika pokazuje se u mogućnosti priznavanja svojih, možda i (nesvjesnih) pogrešaka. 'Posljednjih godina predstavnici Vlade svojim su maćehinskim odnosom na račun hrvatskih građana višestruko kršili Zakon o suzbijanju diskriminacije. U vezi kršenja spomenutog zakona u ovom slučaju, pravni tim Vigilare poduzet će odgovarajuće korake', priprijetili su na kraju.