I DALJE NA ČELU SPLITSKOG HGK

Vidoševićeva savjetnica neokrznuta ostala u sedlu

09.04.2014 u 17:13

Bionic
Reading

U Hrvatskoj gospodarskoj komori, barem na njenom južnom krilu, ništa novoga: Gospodarsko vijeće HGK Split ponovno je za predsjednicu izabralo Jadranku Radovanić. Ovo joj je četvrti petogodišnji mandat zaredom na čelu splitsko-dalmatinskog ogranka Komore

Ponovni izbor nije veliko iznenađenje jer se na javni poziv za ovo radno mjesto nije javio baš nitko osim nje. Radovanić je prilično utjecajna među splitskim gospodarstvenicima, a imala je i zapaženu ulogu u vrijeme vladavine Nadana Vidoševića. Točnije, bila je 'savjetnica za ekonomsko-pravne poslove' u periodu kada je iz HGK navodno nestalo oko 32 milijuna kuna.

Nakon uhićenja bivšeg predsjednika, objasnila je da je bila zadužena 'ekonomsku politiku kod donošenja sustava rada HGK', dok su za stvarno trošenje novca bili zaduženi neki drugi ljudi, pa i revizija.

Po otkriću afere doznalo se i da je u HGK-u zaposlila vlastitog sina, koji joj je bio savjetnik i koordinator za Jadransko-jonsku inicijativu. I danas ondje radi. Neugodno je bilo i otkriće da je Komora za Gorana Radovanića nabavila luksuzni službeni Passat, koji je mimo prakse umjesto crne bio bijele boje, te da se do Vidoševićevog uhićenja automobil mahom mogao vidjeti tek u obiteljskoj garaži. Nakon tog događaja, nešto češće je parkiran ispred splitskog sjedišta HGK.

Netom po reizboru, Radovanić je Vladi javno uputila savjet za smanjenje broja nezaposlenih.

'Neka se za sve tvrtke koje nemaju zaposlenih, a ostvaruju promet, uvede obveza da ipak imaju barem jednu zaposlenu osobu. Takvih tvrtki je danas 29.813, dakle jednim potezom eto ti 30 tisuća radnih mjesta', kazala je Radovanić.