POSJET ČAKOVCU

Vidošević protiv ukidanja županija i općina

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.11.2009 13:39
  • Objavljeno 24.11.2009 u 09:17
Nadan Vidošević

Nadan Vidošević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Tijekom posjeta Čakovcu i Međimurskoj županiji u sklopu predizborne utrke nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević zauzeo se za očuvanje županija, gradova i općina

Nadan Vidošević misli da 'broj jedinica lokalne samouprave i uprave nije prevelik', ali mnogima od njih ne upravlja se djelotvorno. 'Drugačiji način vođenja pokazao bi isplativost jer je Hrvatska zemlja regija kao što je, uostalom, i razvijena Europa, a regije su pokretač cijeloga gospodarstva', rekao je Vidošević. Kao pozitivan primjer naveo je Istru i Međimurje, koji su pokretanjem proizvodnje maslinova ulja i desertnog vina u tim djelatnostima stigli u sam svjetski vrh.

Glavni fokus predizborne kampanje bit će oporavak gospodarstva i izlazak iz dužničkoga ropstva. 'Hrvatska danas ne može otplatiti nijednu lipu kamata. Kad bismo imali stopu rasta BDP-a sedam posto, koju nismo imali nikad, jedva bismo pokrivali kamate, a kamoli servisirali sve kredite', istaknuo je Vidošević. Izlazak Hrvatske iz krize Vidošević vidi u vraćanju morala, ponajprije u poslovanju, gdje bi država najprije trebala postati uzornim platišom, a tek zatim od poslovnih subjekata i građana tražiti da i oni redovito plaćaju svoje obveze.

Vidošević se zauzima za to da se strani ulagači privuku u ona područja koja već imaju uređenu infrastrukturu, a kako je rekao, 'ključnu ulogu u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske s tim u vezi imala bi gradnja velikoga trgovačkog aerodroma'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi