VJEŽBOM I DIJETOM SKINUO 4 KG

'Vidošević je mentalno najjači pritvorenik u Remetincu'

13.02.2014 u 09:02

Bionic
Reading

U tri mjeseca u istražnom zatvoru Nadan Vidošević skinuo je tri, četiri kilograma. Ne zbog loše hrane, nego je sam, kao i Radimir Čačić prije njega, odlučio iskoristiti vrijeme iza rešetaka kako bi se doveo u formu. Takvog mentalno jakog pritvorenika u posljednjih 20 godina u zagrebačkom zatvoru, neslužbeno saznaje 24sata, nisu imali

Vidoševiću je nakon uhićenja u studenome 2013. trebalo neko vrijeme da se privikne na novu situaciju. Iz vile je dospio u ćeliju.

Prvi cimer nije imao razvijene higijenske navike pa je Vidošević zatražio novog. Uprava zatvora izašla mu je u susret. U početku nije koristio pravo da se dva sata na dan šeće zatvorskim dvorištem, no poslije kraće adaptacije odlučio je izlaziti na zrak. Vježbanje je spojio s dijetom i rezultati su vidljivi, piše 24sata.hr

Tako Vidoševiću ni produljenje istražnog zatvora za još dva mjeseca neće teško pasti. U pritvoru ostaje da ne bi mogao utjecati na svjedoke.

Bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipa Mladinov, koja je uhićena zajedno s Vidoševićem, u zatvoru ostaje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, jer je i dalje zaposlena u Komori.

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu zbog izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK-a i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.
Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, a Peternel, po tvrdnjama svoje obrane, nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, a drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovom istragom.

Istraga je naknadno u nekoliko navrata proširivana, među ostalim i na tvrtku Piramida, a Vidošević je naknadno osumnjičen i da je Komorinim novcem plaćao uknjižbu obiteljske vile i kćerina stana u Zagrebu.